Facebook csoport

MVSC Természetjáró Szakosztály

hivatalos honlap

MVSC Saláta

Saláta ínyenceknek

Lassan hagyománnyá váló alkalmi kiadványainkat sorakoztatjuk itt fel. Remélem „szerény” kis ajándékunkat jónak találjátok. A Saláta nevéhez méltóan valóban saláta. Összehordtunk benne minden zöldséget. S mivel egy jó saláta elképzelhetetlen saláta-öntet nélkül, az egészet stílszerűen leöntöttük turista humorral is.
Az összeállításaink gerincét először az MVSC és VTSZ házi szerzőinek írásai adták. De más írói vénával rendelkező személy is tollat, illetve billentyűt ragadott.
Később különböző rendezvények szervezése alkalmából több városról is készültek Saláták. Kívánok most jó virtuális túrázást a saláta segítségével!  - Bartók Julianna -

Tovább

MVSC emlékalbum - régi fotók

Történelmi fotóalbum

Előkerült egy szép fotóalbum. Az MVSC egykori tagjai túráiból kaphatunk egy kis ízelítőt. Jó látni, hogy már akkor is milyen elszánt csapat verbuválódott össze egy-egy túra alkalmával. A felszerelések már talán régi módinak tűnhetnek, de nekik ez is elég volt, hogy jól érezzék magukat. Érdekes, hogy egy két képen bár jól beazonosítható a helyszín, több változás volt azóta, hegyek tűntek el, kilátók épültek át, utak nyomvonala változott, aszfaltos felületet kapott, erdő írtások jelentek meg. Az album bővíthető. Akinek van korabeli fényképe, főleg a túrákról szivesen várjuk és "beragasztjuk" a digitális fotókönyvbe. Kellemes kikapcsolódást a nézegetés közben.

Tovább

MVSC fotóalbum - új fotók

Jelenkori fotóalbum

A jelenkori szakosztály képei kerültek ide, kis csokrokat alkotva. Először a régebbi de már színes fotók kerültek elő, a fiókok mélyéről, amiket sikerült számítógépre átteni. Később a modern technika előre törésével a negatív film nélküli fényképezés rohamosan utat tört magának. Ennek köszönhetően már több helyszínt is megörökíthetünk, a digitális képek listája egyre nő. Itt nemcsak a szakosztály túrázásairól készült fényképeket szeretnénk mindenki figyelmébe ajánlani.

Tovább

Szirtek képekben

Szirtek fotói

A Bükk szirtjeiről páratlan kilátás tárul a szemünk elé. A táj változatossága a mészkő hegységre jellemző karszt jelenségek igazán vonzóvá teszik ezt a vidéket. Ezeket a magaslatokat fogja össze a "Bükk Szirtjei jelvényszerző túramozgalom", amit az MVSC természetjáró szakosztálya gondoz. Aki kedvet érez látogassa végig azokat a helyeket, melyekről kedvcsinálóul egy fénykép albumot állítottunk össze.

Tovább