Facebook csoport

MVSC Természetjáró Szakosztály

hivatalos honlap

Bükk szirtjei jelvényszerző túramozgalom

Szirttúra ajánló

Csarnai Béla az MVSC szakosztályvezető ajánlásával:

Mindazoknak ajánlom ezt a túramozgalmat, akik szeretik a természetet és csodálni tudják a magaslatokról eléjük táruló szép panorámát.

A "Bükk Szirtjei" jelvényszerző mozgalomban bárki részt vehet. A túramozgalom egyénileg és csoportosan is teljesíthető, útvonal és idő megkötése nélkül.

"A szirteket nagyon egyszerű elérni – csak mindig felfelé kell menni." - (Vlagyimir Belilovszkij)

Facebook Bükk Szirtjei

További információk:

Szirt ajánló bővebben

Szirt szabályok. Gyakran ismételt kérdések!

Szirt igazoló füzet letöltés

Szirtek ajánlott útvonalai

Szirt azonosító jelzések helye

Szirt jelvényekről, oklevelekről

Szirt képek galéria

Szirt teljesítők listája

Tokaji Bakancsos Bor-teljesítménytúra. Megszűnt!

Tokaji Bakancsos Bor-teljesítménytúra

A tokaji bakancsos bor teljesítménytúra szervezése 2021-ben hivatalosan megszűnt. Elsősorban a járvány, illetve a kisebb-nagyobb szervezési nehézségek miatt.

Az eddigi rendezvényeinknek minden egyes alkalommal Tokaj város adott otthont. Ezt a lehetőséget külön köszönjük az akkori városvezetés dolgozóinak.

Sajnos jelenleg már nem látnak különösebb fantáziát ennek a hagyományos TT mozgalomnak a támogatásában. Kissé szomorúan vettük azt is tudomásul, hogy a lőtérrendezési elképzelésük miatt, a turistajelzéseinket több helyen is teljesen megszüntették, felszámolták.

Ezek miatt is döntött úgy a szakosztály, hogy megszünteti ezt a teljesítménytúrát. Köszönjük mindazoknak a természetjárónak, akik részt vettek a Tokaji Bakancsos Bor-Teljesítménytúra rendezvényein. Minden rendezőnek külön hála, hogy fáradhatatlanul segítették a munkánkat. Talán egyszer ez a TT újra szebb napokat láthat. Reméljük, hogy a Tokaj környékén létrehozott és gondozott turista jelzések ezután is segíteni fogják a túrázókat, hogy a vidék gyönyörű tájaiban gyönyörködhessenek.

Tovább

Cserehát turistája túramozgalom. Megszűnt!

Cserehát turistája túramozgalom

Figyelem a Cserehát turistája mozgalom gondozása 2016-ban hivatalosan megszűnt! Ezen a szakaszon a piros turistajelzés karbantartása is befejeződött. Azonban a túra GPS használatával még végigjárható. Azok a vállalkozó kedvűek, akik ezt megteszik és igazolják a végigjárást, jutalmul kapnak egy kerámia plakettet. Az ellenőrző pontokon egy-egy fényképpel történhet az igazolás, ha pecsétet nem sikerül szerezni. A végigjárásról élménybeszámolót vagy túraleírást szívesen elfogadunk és kérésre közzé tesszük a honlapon. Mivel a jelzések hiányosak a terepen, ezért mindenki csak saját felelősségére vágjon bele!

Tovább