Facebook csoport

MVSC Természetjáró Szakosztály

hivatalos honlap

Jelenünk

Az Mvsc Természetjáró Szakosztály vezetője

1991 fontos év volt a jelenkori MVSC Természetjáró Szakosztály történetében. Mi is történt ekkor?

A szentléleki forrás újjáépítése a helyszínen megtalált eredeti kövek felhasználásával, valamint a Köpüsforrásnál esőbeálló, pihenőhely és szalonnasütő létesítése.

A munkát irányította és végezte Kiszela Miklós, Kiszela Béla, Dobozy László a tagság tevékeny közreműködésével. Az abaújszolnoki kulcsosház megnyitása, amely az abújszolnoki Önkormányzat és az MVSC közös üzemeltetésben működik.

Új vezetőt választottak. Csarnai Béla szakosztályvezető a mai nap is töretlen lelkesedéssel vezeti csapatát. A változó létszámú, összetételű, korosztályú csapat ma is aktív mind a teljesítmény mind a tájékozódási veresenyekben, de a túramozgalmakban és a hagyomásnyos túraszervezésekben is kiveszik részüket.

Történelmünk - évszámokban

Történelmi túra

A Miskolci VSC Turista Szakosztálya 1920 tavaszán alakult, amikor április 11.én egész napos bükki kirándulást szerveztek. A kezdeti lelkesedés azonban rövid ideig tartott mert a korabeli években megjelent újságok és turizmus eseményeit rendező kiad- ványok egy ideig nem is említik a szakosztályt. Feltételezések szerint ebben az időben a Bükki Egylet tagjai lettek. Tagjaik között a Szent István Túravándorlás elnevezésű rendezvényen többen részt vettek 1938-ban. A Bükk a turistaforrások meglátogatása, a turistautak jó állapotának megőrzése jelentette a legfőbb teendőjüket. A negyvenes évek elején egynapos túrákon járták be a Bükk a Mátra vagy a Radnai havasok a Király hegység tájait. A második világháborút követően a túrák kezdeményezésében Horváth István, Volni József, Kühne Judit, Józsa Emma és mások vállaltak elsődleges szerepet. A vasutas Klub szakosztályai között szerepeltetik a természetjárókat is, miután az 1938 óta eltelt egy évtizednyi idő alatt nem tartoztak a sportkörhöz.

Tovább